АНОТАЦІЯ

Методичний кейс вчителя англійської мови Бердянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 Бердянської міської ради Запорізької області Тиховської Анастасії Євгенівни з теми «Формування дослідницької компетентності учнів шляхом використання ІКТ на уроках англійської мови»

Соціально-економічні та культурні тенденції розвитку сучасного суспільства викликають необхідність навчання учнів  іноземної мови як важливого засобу міжкультурного спілкування. Оволодіння  іноземною мовою надає додаткові можливості для самореалізації особистості в сучасних умовах.
Головна мета навчання  іноземної мови полягає у формуванні в учнів комунікативної компетенції, яка дозволяла б їм здійснювати спілкування в усній та писемній формах у межах сфер і тем, визначених програмою.
В даному методичному кейсі подані ІКТ англійської мови, спрямовані на розвиток комунікативної компетенції учнів початкової та середньої школи.
Актуальність даної роботи визначається низкою суперечностей між потребою загальноосвітньої школи в підвищенні якості та ефективності освіти та існуючою системою навчання іноземної мови, між необхідністю розвитку мотивації навчальної діяльності учнів засобами ІКТ на уроках англійської мови і недостатньою теоретичною і практичною розробленістю проблеми ефективного використання ІКТ для вирішення цього завдання; між зростаючими вимогами до мотиваційної і комунікативної складової освітнього процесу і невисоким рівнем її реалізації в більшості сучасних програмних засобів ІКТ з англійської мови.
Мета даної роботи - виявити ефективність використання ІКТ на уроці англійської мови та їх вплив на підвищення пізнавальної активності учнів.
Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:
- вивчити теоретичний матеріал про ІКТ технології в освітньому процесі,
- розглянути особливості використання ІКТ на уроці англійської мови,
- проаналізувати результативність застосування ІКТ у власній практичній діяльності,
- виявити «плюси» і «мінуси» використання ІКТ та Інтернет-ресурсів на уроці англійської мови.
Матеріали, представлені в методичному кейсі, розширюють інформаційний, методичний, наочний арсенал учителя, який викладає англійську мову за новим Державним стандартом, незалежно від рівня його професійної кваліфікації і досвіду.
Подані в методичному кейсі ІКТ перетворять процес навчання на творчий процес і допоможуть в творчій самореалізації кожного учителя.
Матеріали передбачають методику організації навчально-педагогічної діяльності в системі освіти школярів за новим Державним стандартом та розроблені на базі власного досвіду роботи.
Практична значущість роботи полягає в тому, що ці інформаційно-комунікативні технології можуть бути використані вчителями англійської, які реалізують нові освітні стандарти.
Робота рекомендована для молодих спеціалістів – вчителів англійської мови, які працюють за новим Державним стандартом, а також може бути використана у позакласній роботі загальноосвітніх шкіл і в роботі дошкільних закладів для навчання англійської мови.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу